heijastuksia

Utställning: Heijastuksia

03.12.2013 – 03.01.2014
Porvoon kansalaisopistos nybörjarkurs “Målning med overheadprojektorn” ställer ut målningar
Plats: Borgå huvudbiblioket, Prästg. 20 (Konstbron)

Porvoon kansalaisopistos nybörjarkurs “Målning med overheadprojektorn” ställer ut målningar på biblioteket i Borgå.

Under kursen har man studerat hur overheadprojektorn kan användas som hjälpmedel vid målningen. Kursdeltagarna har använt t.ex. egna foton, tekningar och växtdelar, som har “kopierats” som en del av målningar med hjälp av projektorn. Det är lätt att lyckas med denna teknik, säger kursledaren, konstnär Mirka Kinnula. Största delen av kursdeltagarna är nybörjare och har aldrig målat. I utställningen finns acrylmålningar av Nina Bäckmark, Paula Helminen, Leena Hyrylä, Taina Ingberg, Kaarina Lahtinen och Carita Väinölä.

Heijastuksia -utställningen är öppen 3.12.2013 – 3.1.2014 i övre våningen av Borgå biblioteket.